10 muzee din întreaga lume, pe care să le vizitezi de acasă

10 muzee din întreaga lume, pe care să le vizitezi de acasă
foto: editiadedimineata.ro


Situația pandemică apărută la nivel global a sistat activitatea omului de orice fel. Omul, la rândul său fiind nevoit să stea în casă pentru a se proteja pe el și pe cei din jur. Pe data de 18 mai este celebrată Ziua Internațională a Muzeelor. În acest context, venim cu o listă cu 10 muzee din întreagă lume pe care le puteți vizita online printr-un tur virtual în timp ce #STAȚIACASĂ.

Louvre, Paris

„Louvre” este unul dintre cele mai importante muzee ale lumii. În interiorul muzeului se păstrează unele dintre cele mai renumite lucrări de artă din toate timpurile: „Mona Lisa” lui Leonardo, „Nunta din Cana” de Veronese, „Moartea Fecioarei” de Caravaggio. Direcția muzeului a găsit soluția pentru a putea vizita muzeul pe timp de carantină – turul virtual. Astfel, internauții vor putea vedea atât muzeul cât și grădinile acestuia.

Le Musée Grévin, Paris

Altfel numit – Muzeul Figurilor de Ceară. Unul dintre vestitele locuri în muzeu este sala de sticle deformatoare. Muzeul oferă posibilitatea să întâlnești copiile în ceară a lui Charles Aznavour, Brigitte Bardot sau Maica Tereza. Pe timp de pandemie, circulația în muzeu nu este complicată, deoarece mai multe camere sunt deschise navigării. Este posibil să vezi muzicieni, sportivi, vedete ale căror nume sunt afișate atunci când mouse-ul este direcționat spre personaj.

British Museum, Londra

Fondat în 1753, poartă numele de „Primul Muzeu Național Public din Lume”. British Museum găzduiește manuscrisuri, cărți, obiecte valoroase precum: „Craniul de cristal”, „Bustul lui Julius Caesar”, „un fragment din Columna lui Traian”. 

Le quai d'Orsay, Paris

Colecțiile muzeului D'Orsay constau în mare parte din operele de artă plastică, sculptură, fotografie, artă decorativă ale anilor 1848-1914. Turul virtual le oferă vizitatorilor, posibilitatea de a obține informații istorice despre clădirea muzeului prin difuzarea comentariilor.

Muzeul Ermitaj, Sankt Petersburg

Acest muzeu este unul foarte cunoscut nu doar în Rusia, dar și în întreaga lume. Potrivit unui sondaj realizat în 2016 de portalul informativ-turistic TripAdvisor, muzeul Ermitaj se numără printre primele trei cele mai apreciate muzee din lume și conține în colecția sa peste trei milioane de exponate, menționează https://vizarusia.ro/.

Muzeul Van Gogh, Amsterdam 

Construit în memoria marelui pictor Vincent van Gogh. Artistul curentului post-impresionist a realizat pe tot parcursul vieții sale peste 200 de picturi, peste 1.000 de desene, 750 de scrisori care se află acum în interiorul muzeului și sunt disponibile publicului prin Internet.

Muzeul Național de Antropologie, Mexico

Muzeul este dedicat arheologiei și istoriei patrimoniului pre-hispanic al Mexicului. În interiorul lui se află 23 de săli de expoziții pline cu artefacte antice, unele artefacte aparțin civilizației maya. 

Muzeul Guggenheim, New York

Specializat în artă modernă, muzeul conține scara în spirală Guggenheim, disponibilă în acest tur virtual. Muzeul pune la dispoziția publicului opere de artă din epocile impresioniste, postimpresioniste, moderne și contemporane. Este considerat un muzeu de prestigiu care oferă posibilitatea vizitatorilor să admire lucrările lui Brâncuși, Chagall, Picasso.

Muzeul Național de Artă Modernă și Contemporană, Seul

A fost fondat în 2013, dar a reușit să câștige o popularitate mare printre rezidenții locali și turiștii străini. Este unul dintre cele mai populare muzee din Coreea de Sud și este construit în șase etaje de artă contemporană din întreaga lume. Popularitatea muzeului este accentuată de cafenelele construite special pentru turiști, dar și accesibilitatea parcului din aer liber, dotat cu multe sculpturi.

National Gallery of Art, Washington, D.C.

Construit în 1937 pentru oamenii din Statele Unite ale Americii. Faimosul muzeu de artă americană oferă două expoziții online. Prima expoziție vizează moda americană și pune la dispozița vizitatorului multe haine, iar cea de a doua expoziție prezintă colecția de lucrări ale pictorului Johannes Vermeer. 

Tururile online pot fi accesate doar cu o simplă căutare pe Google, ex: „Muzeul Pergamon, Berlin, tur online”. Alte monumete istorice precum Turnul Eiffel, Notre-Dame de Paris, muzeul „J.Paul. Getty”, Los Angeles la fel pot fi vizitate prin intermediul tururilor online.

* Autor: Irina Lanciu, reporter stagiar

Dacă tot ai ajuns aici…

… vrem să-ți cerem o favoare. Sute de mii de oamenii intră pe AGORA, lună de lună, pentru informație de calitate. Noi credem că toți oamenii merită acces la informație corectă, verificată și explicată. Tocmai din această cauză vrem să păstrăm știrile și articolele pe care le facem accesibile pentru toată lumea.

La acest site de știri independent, arătăm zilnic acțiunile celor de la putere și tot ce se întâmplă în țară. Nu avem în spate oligarhi, jurnalismul pe care îl facem este liber de orice părtinire politică. Cu ajutorul tău vom continua să scoatem adevărul la suprafață și vom continua să dezvoltăm proiecte media noi care să inspire.

Suntem determinați să asigurăm un jurnalism care să ne ajute pe fiecare dintre noi să înțeleagă mai bine tot ce se întâmplă în jurul nostru și să ne unească atât pe timpuri de criză sau pandemie, cât și în afara ei. Munca noastră nu ar fi posibilă fără cititorii noștri, care ne susțin și ne încurajează.

Fiecare contribuție este valoroasă pentru activitatea redacției.
Ia-ți un Abonament și fii alături de AGORA. Durează doar 1 minut. Mulțumim.

Vezi și aceste știri
Muzeul orașului Chișinău invită la excursii virtuale (VIDEO)

Muzeul orașului Chișinău invită la excursii virtuale (VIDEO)

Ziua internațională a muzeelor pe timp de pandemie. Iată ce expoziții virtuale poți vizita

Ziua internațională a muzeelor pe timp de pandemie. Iată ce expoziții virtuale poți vizita

Noaptea Europeană a Muzeelor: Programul muzeelor din Chișinău pentru sâmbătă, 18 mai

Noaptea Europeană a Muzeelor: Programul muzeelor din Chișinău pentru sâmbătă, 18 mai

Advertoriale
Descoperă o nouă gamă JUNIOR din cărniță de pui și curcan – alegerea perfectă pentru toată familia!

Descoperă o nouă gamă JUNIOR din cărniță de pui și curcan – alegerea perfectă pentru toată familia!

Fabrica de cărămidă de la Chirca a aprins focul în sobă (VIDEO)

Fabrica de cărămidă de la Chirca a aprins focul în sobă (VIDEO)

La relansarea businessului, FinComBank din nou îți vine în ajutor. Iată oferta băncii

La relansarea businessului, FinComBank din nou îți vine în ajutor. Iată oferta băncii

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
Cele mai populare
  EMISIUNI
  • teasd asdas dasdwq q .12431
   teasd asdas dasdwq q .12431
  • Podcastul „Bilet în Parlament”: Vrei să pleci (din partid), dar nu mă, nu mă iei. Cum își justificau transfugii migrările22
  • Radu Lazăr - Endava, succesul în carieră, atitudinea față de crize, provocări și oportunități în IT, management | NOTA DE PLATĂ
  • Podcastul „Bilet în Parlament”: Ne uităm peste gard la vecini, sau ce fac alte state în lupta cu COVID-19
  • Ruslan Cojocaru - Viziunea față de crize, educație financiară, Tucano Coffee, Oliva Verde și NOTA lui DE PLATĂ (VIDEO)
  ȘTIRI DE PE EA.MD
  • „Nu este o glumă”. Avocatul Kristinei Asmus a comentat anunțul divorțului
  • Biscuiții aurii cu fulgi de cocos. Sunt aerați și foarte delicioși
  Autentificare
  Salvează articolul

  Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

  Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

  Urmărește subiectul

  Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

  Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.